x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două aeronave au cerut aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă

Două aeronave au cerut aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă

18 Iul 2017   •   13:52
Două aeronave au cerut aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

O aeronavă Airbus A321, aparţinând companiei Scandinavian Airlines, care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga - Rodos, a solicitat marţi, la ora 10:00, aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive medicale, la aproximativ două ore şi jumătate după ce o aeronavă a companiei KLM, care efectua cursa Kuweit City - Amsterdam, a cerut aterizarea de urgenţă din motive tehnice. 

Potrivit unei informări transmise de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), aterizarea de urgenţă a fost solicitată din cauza unui pasager care avea probleme respiratorii şi tensiune scăzută. 

"După aterizarea pe Aeroportul Henri Coanda, la ora 10:13, la bordul aeronavei a urcat echipajul medical al AIHCB, care a reuşit să stabilizeze pasagerul. 

Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă nu a fost afectat de acest incident, acesta desfăşurându-se în condiţii normale. 

Marţi, la ora 7:39, o aeronavă Airbus A330, aparţinând companiei KLM, care efectua cursa Kuweit City - Amsterdam cu 298 de pasageri la bord a solicitat marţi dimineaţa aterizarea de urgenţă, din motive tehnice, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, aeronava aterizând în siguranţă. 

"Astăzi, 18 iulie 2017, o aeronavă Airbus A330, aparţinând companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City - Amsterdam, a solicitat, la ora 7:39, aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, din motive tehnice - consum crescut de ulei la unul dintre motoare. Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgenţă, conform procedurilor standard. Aeronava a aterizat în siguranţă, la ora 07:55", se menţionează în comunicatul CNAB remis marţi AGERPRES. 

Potrivit sursei citate, la bord se aflau 298 de pasageri şi echipajul, iar pasagerii urmau să fie debarcaţi pe Aeroportul Henri Coandă. Compania aeriană trebuia să ia decizia cu privire la continuarea zborului. AGERPRES

×