x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două cutremure în România, sâmbătă dimineața

Două cutremure în România, sâmbătă dimineața

24 Feb 2018   •   15:10
Două cutremure în România, sâmbătă dimineața
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 11:59, în judeţul Buzău, conform Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). 

Seismul a avut loc în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 7,4 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Buzău (12 kilometri), Pogoanele (19 kilometri), Râmnicu Sărat (34 kilometri), Făurei (41 kilometri) şi Urziceni (46 de kilometri). 

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 3,5 grade pe scara Richter, de la 3,6 grade, cutremurul care a avut loc la ora 11:59 în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. 

De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care acesta s-a produs, de la 7,4 kilometri la 16,5 kilometri, dar şi distanţa de la epicentru la cele mai apropiate oraşe. Astfel, mişcarea telurică s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Buzău (5 kilometri), Pogoanele (26 kilometri), Râmnicu Sărat (37 kilometri), Mizil (44 kilometri) şi Urziceni (44 kilometri). 

Tot sâmbătă, la ora 6:53, un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 98,4 kilometri, în apropierea oraşelor: Nehoiu (37 kilometri), Covasna (47 kilometri), Odobeşti (57 kilometri), Buzău (58 kilometri) şi Slănic - Moldova (58 kilometri). 

Cu o zi în urmă, vineri, a mai avut loc un seism cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, iar joi un altul, de 3 grade, potrivit INFP. 

Tot sâmbătă, la ora 6:53, un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 98,4 kilometri. 

Cel de-al doilea cutremur s-a produs în apropierea oraşelor: Nehoiu (37 kilometri), Covasna (47 kilometri), Odobeşti (57 kilometri), Buzău (58 kilometri) şi Slănic - Moldova (58 kilometri). 

Cu o zi în urmă, vineri, a mai avut loc un seism cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, iar joi un altul, de 3 grade, potrivit INFP. AGERPRES

×