x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Două spații care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de inspectorii ISU Neamț

Două spații care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de inspectorii ISU Neamț

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2023   •   19:20
Două spații care urmau să găzduiască petreceri de Revelion, închise de inspectorii ISU Neamț

Două spații în care urmau să fie organizate petreceri de Revelion, din comunele Borlești și Zănești, au fost închise de inspectorii din cadrul ISU Neamț. Firmele au fost amendate cu 30.000 de lei.

Inspectorii din cadrul ISU Neamț au verificat vineri operatori economici care organizează evenimente de Revelion, acțiuni care au continuat sâmbătă și vor continua duminică.

Sunt vizate unități de alimentație publică care organizează petreceri de Revelion pentru identificarea şi înlăturarea potenţialelor cauze generatoare de situații de urgență.

Vineri, au fost constatate mai multe nereguli la doi operatori economici din comunele Borlești și Zănești.

„În consecință, pentru încălcarea prevederilor Art. 19, lit. c) din Legea nr. 307/12.06.2006, cu modificările ulterioare, coroborat cu Art.3, alin. 2, lit. a) din HGR nr. 915/3.11.2015, a fost aplicată, pentru ambii agenți economici, o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 30 000 lei și sancțiunea complementară de oprire a funcționării și de sigilare a spațiilor respective, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu”, a transmis ISU Neamț.

Potrivit instituției, oprirea funcționării sau utilizării construcțiilor se face doar pentru construcțiile din categoriile comerț, cultură sau turism care se regăsesc în situațiile prevăzute de articolele 2 și 3 din HGR 915/2015. „Facem precizarea că inexistența autorizației de securitate la incendiu nu conduce în mod automat la oprirea funcționării, acest lucru făcându-se doar atunci când se încalcă grav cerința de securitate la incendiu în condițiile criteriilor stabilite în HGR 915/2015”, precizează pompierii din Neamț.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petreceri Revelion spatii inchise