x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Trei tineri au înființat o cultură de canabis în județul Iași. Ei vindeau droguri inclusiv minorilor

Trei tineri au înființat o cultură de canabis în județul Iași. Ei vindeau droguri inclusiv minorilor

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2024   •   19:50
Trei tineri au înființat o cultură de canabis în județul Iași. Ei vindeau droguri inclusiv minorilor

Trei tineri au înființat o cultură de canabis în județul Iași. Ei vindeau droguri inclusiv minorilor. În urma perchezițiilor, procurorii DIICOT au găsit zeci de plante de canabis recoltate și ascunse într-o cultură de porumb, precum și mai multe droguri, inclusiv ecstasy.

„La data de 20.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a 3 inculpați (doi cu vârsta de 22 de ani și un minor de 17 ani) pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre inculpații majori s-a reținut și comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu primăvara anului 2024, unul dintre inculpații în vârstă de 22 de ani, a înființat, în scopul comercializării două culturi de canabis, pe care le-a îngrijit, cu sprijinul celuilalt inculpat major, iar începând cu luna septembrie 2024 a recoltat gradual plantele de canabis în funcție de nivelul de dezvoltare”, potrivit DIICOT.

Conform sursei citate, același inculpat a comercializat, în mod repetat, diferite cantități de canabis, către consumatori din județul Iași, inclusiv minori, iar în urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate 35 plante de canabis (verzi) recoltate și ascunse într-o cultură de porumb, 11 plante de canabis (cu inflorescențe), în greutate de aproximativ 7 kilograme, 3 plante cu frunze și muguri parțial uscate, grindere, o sumă de bani în euro, precum și alte mijloace de probă.
De asemenea, în același context au fost găsite și ridicate 10 comprimate ecstasy (drog de mare risc), destinate comercializării.

„Pe parcursul perchezițiilor efectuate la locuințele coinculpaților au fost descoperite și ridicate diferite cantități de canabis. Probele administrate în cauză au mai relevat că, în perioada aprilie – octombrie 2024, inculpatul minor, a procurat în scopul comercializării ,de la coinculpat, diferite cantități de canabis provenite din culturile înființate și dezvoltate de acesta din urmă”, se menționează în comunicat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus luni arestarea preventivă a celor doi inculpați majori și arestarea la domiciliu a inculpatului minor, conform propunerii formulate de către procurorii DIICOT– Serviciul Teritorial Iași.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: droguri tineri cultura canabis