x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un drum naţional din judeţul Vrancea rămân închis din cauza vremii. Restricții pe Valea Oltului

Un drum naţional din judeţul Vrancea rămân închis din cauza vremii. Restricții pe Valea Oltului

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2023   •   13:22
Un drum naţional din judeţul Vrancea rămân închis din cauza vremii. Restricții pe Valea Oltului
Sursa foto: Hepta

DN 23B din judeţul Vrancea rămâne închis circulaţiei rutiere, marți la prânz, din cauza viscolului. De asemenea, sunt restricţii pe Valea Oltului și pe DN1 E60, sensul de mers Brașov - Ploiești.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, este închisă circulația pe DN 23B Măicănești – Ciorăști, județul Vrancea.

Până la ora 16.00, în funcție de condițiile meteorologice, pe sectorul de drum DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, km 203+600 - km 204+300, în extravilanul localității Brezoi se lucrează la tăiere plantație periculoasă pentru siguranța circulației. Circulația rutieră se închide/se deschide în reprize de maxim 20 de minute dirijată de piloți de circulație.

De asemenea, până în jurul orei 17.00, se fac lucrări de consolidare a taluzului în rambleu al DN1 E60, pe partea dreapta a sensului de mers Brașov - Ploiești, în zona km. 98+950 m.

Pe acest sector de drum traficul este restricționat pe banda nr. 1 de mers a sensului Brașov - Ploiești.

Taluzul va fi completat cu balastru pentru a preveni surparea părții carosabile, astfel că administratorul drumului va interveni cu mai multe autoutilitare și cu un buldoexcavator, ocazie cu care banda nr. 2 de mers a sensului Brașov - Ploiești va fi restricționată pentru intervale scurte de timp de 1-2 minute.

„Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire! Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire! Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!” - sunt recomandările Infotrafic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Infotrafic circulaţie