x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Elemente de dronă găsite și în zona localității Ceatalchioi, județul Tulcea

Elemente de dronă găsite și în zona localității Ceatalchioi, județul Tulcea

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2024   •   16:30
Elemente de dronă găsite și în zona localității Ceatalchioi, județul Tulcea

Elemente de dronă au fost găsite și în zona localității Ceatalchioi, județul Tulcea, după atacul de săptămâna trecută.

În ultimele zile, echipele mixte de specialiști ai Ministerului Apărării Naționale și din alte structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, au continuat acțiunile de cercetare în teren pentru căutarea unor eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forțele ruse asupra unor obiective civile și infrastructură portuară din Ucraina.

Au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente lângă localitățile Plauru și Periprava, județul Tulcea.

Miercuri, s-au confirmat elemente de dronă și în zona localității Ceatalchioi, județul Tulcea.

„S-au pus în aplicare procedurile operaționale standard pentru astfel de situații. În ceea ce privește alte zone de incidență despre care au existat referiri în spațiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculițel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezența acestora. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură. Ministerul Apărării Naționale a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Reiterăm, de asemenea, mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elemente drona ceatalchioi Tulcea