x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un elev de 13 ani a făcut atac de cord la o școală din Oradea. Băiatul a fost resuscitat și transportat de urgență la Spitalul Județean

Un elev de 13 ani a făcut atac de cord la o școală din Oradea. Băiatul a fost resuscitat și transportat de urgență la Spitalul Județean

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   14:41
Un elev de 13 ani a făcut atac de cord la o școală din Oradea. Băiatul a fost resuscitat și transportat de urgență la Spitalul Județean

Momente de groază au avut loc într-o școală din Oradea, joi dimineață, când un elev de clasa a VII-a de la Școala Gimnazială Avram Iancu a căzut inconștient în timpul unei ore de științe sociale. Incidentul a generat panică printre profesori și colegii săi, iar echipajele SMURD au intervenit prompt.

Directorul școlii, Călin Serac, a relatat că elevul s-a prăbușit brusc, fără a fi implicat în vreo activitate fizică solicitantă. Profesorul a alertat imediat serviciul de urgență la numărul 112, iar într-un timp foarte scurt, echipajele SMURD au ajuns la fața locului, potrivit eBihoreanul.

„S-a întâmplat brusc, la ora de științe sociale, imediat după ora 10. Copilului i s-a făcut rău în timpul orei, s-a prăbușit, profesorul a sunat la numărul de urgență 112. Într-un interval de 3-5 minute a venit primul echipaj SMURD, apoi și altele”, a declarat vineri directorul școlii.

În încercarea de a salva viața elevului, sala de clasă a fost evacuată, iar medicul școlii a intervenit în sprijinul echipajelor de urgență. Manevrele de resuscitare au fost demarate imediat, iar elevul a fost ulterior intubat și transportat de urgență la Spitalul Județean din Oradea.

Directorul Serac a subliniat importanța intervenției rapide a echipajelor SMURD, menționând că medicul școlii, deși experimentat, nu ar fi avut timp să acționeze în mod eficient. El a respins critici privind presupusa inactivitate a medicului școlii, subliniind că salvatorii SMURD sunt echipați corespunzător pentru astfel de situații de urgență.

După incident, s-a aflat că elevul suferă de o afecțiune cardiacă, informație necunoscută școlii până în acel moment. Părinții elevului au confirmat că tânărul era sub tratament, însă aceste informații nu fuseseră comunicate școlii.

Inspectorul școlar general, Horea Abrudan, a fost informat de conducerea școlii cu privire la situație și a confirmat că condiția medicală a elevului nu era cunoscută în instituția de învățământ. „Nu se știa că suferă de o afecțiune medicală, familia nu a informat", a declarat Abrudan. Elevul se afla vineri în stare gravă, dar stabilă, la Spitalul Județean din Oradea.

×