x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Zeci de polițiști pe urmele sale! Un deținut evadat în Timișoara a fost prins

UPDATE Zeci de polițiști pe urmele sale! Un deținut evadat în Timișoara a fost prins

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2023   •   10:00
UPDATE Zeci de polițiști pe urmele sale! Un deținut evadat în Timișoara a fost prins
Sursa foto: Observatornews.ro

Deținutul de 25 de ani care a evadat dintr-un punct de lucru exterior a fost identificat și capturat, anunță Penitenciarul Timișoara.

UPDATE

„Deţinutul Sava Tiberiu Flavius care, astăzi, 27.06.2023, a părăsit punctul de lucru exterior Dietrich Honold, a fost identificat și capturat, în jurul orei 10.47, pe raza localității Remetea Mare de către o echipă de căutare constituită din polițiști de penitenciare, angajați ai Penitenciarului Timișoara în colaborare cu angajații din structurile de apărare națională”, anunță purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Ramona Bană.

Ea precizează că a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

„De asemenea, pentru deținut se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, a mai precizat Bană.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un deținut de 25 de ani a evadat dintr-un punct de lucru exterior, a anunțat marți dimineața Penitenciarul Timișoara.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului, marți, în jurul orei 0.59, s-a constatat că deţinutul Sava Tiberiu, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, clasificat în regim semideschis, a părăsit punctul de lucru exterior Dietrich Honold.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

„Menționăm că părăsirea fără autorizare a locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se arată într-un comunicat al penitenciarului Timișoara.

Cei care dețin informații despre deținut sunt rugați să apeleze 112 sau Penitenciarul Timișoara, la numerele de telefon: 0256/200030, 0752.090.228.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evadare detinut