Clujeanul, care deţine site-ul snoblesse.ro, a gândit acest eveniment ca pe o oportunitate de a-i învăţa pe străinii care trăiesc în România cu diferenţele dintre băuturile noastre tradiţionale, dar şi de a-i educa pe români cu privire la calităţile pe care ar trebui să le pretindă de la o ţuică sau o pălincă. Primele degustări şi învăţăminte au loc, azi, la un restaurant din Cluj.
„Evenimentul are drept principal obiectiv ridicarea standardelor serviciilor HoReCa din România, dar şi de a familiariza consumatorii români şi străini cu rafinamentul şi regulile savurării responsabile a pălincii şi a ţuicii”, spune Cassian Popa. Băuturile vor fi oferite de patru producători din patru regiuni diferite unde există o tradiţie a ţuicii şi a pălincii. Seminarul se desfăşoară sub sloganul: „Every ţuică is pălincă, but not every pălincă is ţuică (Fiecare ţuică e pălincă, dar nu orice pălincă e ţuică”. La eveniment vor participa şi cei doi coautori ai cărţii „Povestea Pălincii. A pá-linka töténete. The story of pa-linca”, Felician Pop, manager la Muzeul Judeţean Satu Mare, şi Robert László, manager la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale din Satu Mare.
Bloggerul specializat în băuturi alcoolice Cassian Popa organizează, în weekend, un curs prin care amatorii de tărie vor fi învăţaţi care este diferenţa dintre ţuică şi pălincă.