x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Eveniment educativ de băut spirtoase

Eveniment educativ de băut spirtoase

29 Ian 2016   •   15:49
Eveniment educativ de băut spirtoase

Clujeanul, care deţine site-ul snoblesse.ro, a gândit acest eveniment ca pe o oportunitate de a-i învăţa pe străinii care trăiesc în România cu diferenţele dintre băuturile noastre tradi­ţionale, dar şi de a-i educa pe români cu privire la cali­tăţile pe care ar trebui să le pretindă de la o ţuică sau o pălincă. Primele degustări şi învăţăminte au loc, azi, la un restaurant din Cluj.

„Evenimentul are drept principal obiectiv ridicarea standardelor serviciilor HoReCa din România, dar şi de a familiariza consu­matorii români şi străini cu rafinamentul şi regulile savu­rării responsabile a pălincii şi a ţuicii”, spune Cassian Popa. Băuturile vor fi oferite de patru producători din patru regiuni diferite unde există o tradiţie a ţuicii şi a pălincii. Seminarul se desfă­şoară sub sloganul: „Every ţuică is pălincă, but not every pălincă is ţuică (Fiecare ţuică e pălincă, dar nu orice pălincă e ţuică”. La eveniment vor participa şi cei doi coautori ai cărţii „Povestea Pălincii. A pá-linka töténete. The story of pa-linca”, Felician Pop, manager la Muzeul Judeţean Satu Mare, şi Robert László, manager la Centrul Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradi­ţionale din Satu Mare.
Bloggerul specializat în băuturi alcoolice Cassian Popa organizea­ză, în weekend, un curs prin care amatorii de tărie vor fi învăţaţi care este diferenţa dintre ţuică şi pălincă.

×