x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Explozie puternică la Combinatul Chimic Azomureș.  Fisurarea unei conducte a fost cauza. Un bărbat a fost rănit

Explozie puternică la Combinatul Chimic Azomureș.  Fisurarea unei conducte a fost cauza. Un bărbat a fost rănit

07 Iul 2021   •   07:43
Explozie puternică la Combinatul Chimic Azomureș.  Fisurarea unei conducte a fost cauza. Un bărbat a fost rănit
Sursa foto: Captura Video

Fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare a fost cauza exploziei urmate de incendiu de la Combinatul Chimic Azomureș, din Târgu Mureș, a transmis operatorul economic.

UPDATE „În jurul orei 01:00, a avut loc o explozie urmată de incendiu la o instalație tehnologică a Combinatului Chimic Azomureș. 

Pentru limitarea efectelor evenimentului,  au intervenit pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ''Horea'' aI județului Mureș cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială CBRN, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică, patru echipaje SMURD, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, Punctul de Comandă Mobil și două autospeciale de primă intervenție și comandă precum și Serviciul Privat Pentru Situații de Urgența din cadrul operatorului economic. 

Incendiul a fost localizat în cel mai scurt timp posibil, acesta s-a manifestat local, la aparatura din proximitate și la capetele de țeavă.  

La ora 01:30 a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofă a operatorului economic, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.

În urma exploziei, o persoană de sex masculin, de aproximativ 50 de ani, a necesitat îngrijiri medicale și a fost transportată la UPU SMURD Târgu Mureș pentru îngrijiri de specialitate. 

Autospeciala CBRN aflată la fata locului a executat misiuni de măsurare a posibilelor substanțe toxice din aer, fără a fi înregistrate valori care sa depășească limitele normale. 

Incendiul a fost declarat lichidat la ora 02:45. 

Cauza probabilă de producere e evenientului este in curs de  stabilire de către o comisie constituită în acest sens.

ISU Mures a activat grupa operativa imediat după producerea evenimentului, pentru gestionarea situației de urgență”, anunță ISU Mureș.

Potrivit reprezentanților Combinatului Chimic Azomureș, incidentul a fost provocat de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare.

„Au fost prezentate primele informații ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalației au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată și au oprit în siguranță instalația Amoniac 3”, au scris cei de la Azomureș, într-un comunicat postat pe Facebook..

Bărbatul care a fost rănit la mână a primit îngrijirile medicale și a fost deja externat din Serviciul de Urgență.

Potrivit celor de la Combinatul Chimic, nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei, astfel că nu există pericol pentru comunitate.

În timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalațiile de producere a amoniacului de pe platforma Azomureș a avut loc o explozie, urmată de un incendiu, în timpul nopții de marți spre miercuri.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Combinatul Chimic Azomureș explozie