x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Explozie puternică la o fabrică de parfumuri din Oneşti, urmată de incendiu; doi muncitori au fost răniţi

Explozie puternică la o fabrică de parfumuri din Oneşti, urmată de incendiu; doi muncitori au fost răniţi

14 Mar 2016   •   20:55
Explozie puternică la o fabrică de parfumuri din Oneşti, urmată de incendiu; doi muncitori au fost răniţi

O explozie puternică soldată cu rănirea a doi muncitori şi urmată de un incendiu care a distrus o hală de producţie de peste 1.200 de metri pătraţi s-a produs, luni după-amiază, la o fabrică de parfumuri din Oneşti, pentru stingerea flăcărilor fiind necesară intervenţia a 8 autospeciale de pompieri.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, explozia a avut loc într-o hală de producere a substanţelor chimice pentru industria de parfumerie, situată în zona industrială a municipiului Oneşti, fiind urmată de un incendiu puternic care a cuprins întreaga clădire de 1.250 de metri pătraţi.

În urma deflagraţiei, doi muncitori au fost răniţi, suferind arsuri de gradele II şi III, în special la faţă şi la mâini, una dintre victime fiind în stare mai gravă.

În urma apelului la numărul de urgenţă 112, în zonă au fost trimise trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă de la Detaşamentul Oneşti, în sprijinul pompierilor din plan local venind colegi de la Bacău şi Moineşti, precum şi de la serviciile private pentru situaţii de urgenţă de la trei societăţi de pe platforma industrială Oneşti, fiecare cu câte o maşină de intervenţie.

"În momentul în care ambulanţa SMURD a ajuns la locul incendiului, s-a constatat că cele două victime fuseseră transportate la Spitalul Municipal Oneşti cu maşini private. Incendiul a fost lichidat în mai puţin de două ore, urmând să fie stabilită cauza care a condus la producerea exploziei”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

La locul exploziei, a ajuns şi o autospecială de cercetare CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic şi nuclear), care a prelevat probe de aer, apă şi sol pentru analiza substanţelor rezultate în urma exploziei şi a incendiului.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Bacău au declanşat propria anchetă în acest caz pentru a stabili dacă cei doi muncitori răniţi au fost victimele unui accident de muncă.

Sursa: news.ro

×