x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Primarii de sector sunt în legătură cu ISU pentru ca toate şcolile să respecte condiţiile de securitate la incendiu

Firea: Primarii de sector sunt în legătură cu ISU pentru ca toate şcolile să respecte condiţiile de securitate la incendiu

06 Sep 2016   •   13:20
Firea: Primarii de sector sunt în legătură cu ISU pentru ca toate şcolile să respecte condiţiile de securitate la incendiu
Sursa foto: Facebook.com/gabifirea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marţi, în urma reuniunii colegiului prefectural al Capitalei pe tema noului an şcolar, că s-a întâlnit cu primarii de sector, care i-au spus că sunt într-o permanentă legătură cu reprezentanţii ISU pentru ca toate şcolile să respecte condiţiile de securitate la incendiu şi să primească avizele necesare.


"M-am întâlnit, ieri, cu domnii primari de sectoare, care aveau toată situaţia în ceea ce priveşte unităţile de învăţământ. Mi-au defalcat categoriile de probleme semnalate de ISU. Ştiţi foarte bine, din nefericire, se mai întâmplă şi în alte domenii aşa: şi anume, o situaţie tragică, aşa cum a fost cea de la Colectiv, a înăsprit foarte mult condiţiile de avizare din partea ISU şi acum unităţi care nu ar fi avut niciun fel de problemă în a primi astfel de avize sunt în oarecare dificultate. Primarii de sectoare, care au în administrare toate şcolile din Capitală, mi-au spus că au situaţia sub control şi sunt într-o permanentă legătură cu reprezentanţii ISU tocmai pentru a primi toate avizele necesare şi pentru a îndrepta anumite probleme pe care le au în acest moment. (...) Sunt aproape 500 de şcoli, dar multe dintre ele au deja aviz de funcţionare", a precizat Firea.

În debutul reuniunii colegiului prefectural, primarul general a făcut un apel la reprezentanţii Poliţiei şi ai Jandarmeriei pentru ca toate grădiniţele, şcolile, liceele şi universităţile să beneficieze de pază. Ea a subliniat şi importanţa siguranţei alimentare.

"Sunt necesare verificările agenţilor economici care activează în jurul unităţilor de învăţământ, tocmai pentru ca alimentele care sunt vândute în jurul şcolilor sau care se oferă în cadrul şcolilor prin diferite programe (...) să fie de calitate, în termen", a declarat ea.

Gabriela Firea a reamintit că în cea mai recentă şedinţă a Consiliului General al Capitalei a fost votat un proiect de hotărâre în baza căruia toate cabinetele de medicină şcolară, precum şi cele stomatologice vor fi dotate, printr-un program de circa trei milioane de euro.

"În scurt timp va începe licitaţia pentru achiziţionarea aparaturii necesare. De asemenea, printr-o relaţie directă cu Inspectoratul Şcolar, cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, avem o evidenţă la zi a acestor cabinete care nu au încă şi personal medical de specialitate, iar aceste completări se fac în aceste zile, pentru ca toate cabinetele să beneficieze de cadre medicale", a mai precizat ea.

În ce priveşte curăţenia, dezinsecţia şi deratizarea, primarul general a declarat că a avut trei întâlniri cu reprezentanţii primăriilor de sector, care i-au garantat că această acţiune este în plină desfăşurare.

Primarul general a admis că "fluidizarea traficului este un subiect sensibil", în condiţiile în care se apropie debutul anului şcolar şi al celui universitar, iar mulţi bucureşteni s-au întors din vacanţă.

"Am dispus către instituţiile care au contracte cu Primăria Generală în ceea ce priveşte semafoarele să facă o verificare minuţioasă a acestora în această săptămână, pentru a nu mai avea situaţii în care intersecţiile sunt blocate din cauza semafoarelor. Am primit de asemenea asigurări din partea Poliţiei Rutiere că va colabora în cei mai buni termeni cu poliţiile locale, tocmai pentru ajutorarea fluidizării traficului în zonele limitrofe grădiniţelor, şcolilor, liceelor şi universităţilor", a spus ea.

Edilul general a reamintit că PMB a lansat în Sectorul 6 un proiect pilot, în baza căruia curtea Colegiului "Kiriţescu" va fi deschisă, după orele de curs şi la sfârşitul săptămânii, copiilor din cartier. Firea a îndemnat şi alte şcoli să urmeze acest exemplu, subliniind importanţa unor dotări sigure şi a asigurării pazei din partea poliţiei locale sau municipale.

Sursa: AGERPRES

×