x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Flash mob în faţa Primăriei Capitalei; protest faţă de închiderea evenimenului Via sport de pe bulevardul Kiseleff

Flash mob în faţa Primăriei Capitalei; protest faţă de închiderea evenimenului Via sport de pe bulevardul Kiseleff

28 Iul 2016   •   13:50
Flash mob în faţa Primăriei Capitalei; protest faţă de închiderea evenimenului Via sport de pe bulevardul Kiseleff
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Câteva zeci de persoane au participat, joi, la un flash mob în faţa Primăriei Capitalei, în semn de protest faţă de închiderea evenimentului Via sport de pe bulevardul Kiseleff.

Participanţii au jucat badminton, au sărit coarda, au făcut baloane şi au jucat şotronul timp de câteva minute pe trotuarul de vizavi de Primărie.

"Am venit aici pentru că m-a supărat decizia Primăriei de a închide Via sport, respectiv programul de pe Kiseleff unde în weekend-uri se putea face sport. Subiectul este altul, nu este sportul, subiectul este traficul prea dens în centrul Capitalei. Mesajul Via sport era: stop trafic, start joc. Stop trafic înseamnă că nu este sănătos traficul de maşini în centru. Conceptul doamnei primar de fluidizare a traficului este un concept care intră în conflict cu acest principiu. În centru fiind atinsă o poluare extremă, care a atins un nivel care acum produce morţi, ar trebui să o preocupe. Nu sănătatea maşinii este cea care este subiectul, ci sănătatea cetăţenilor", a declarat Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch.

El a subliniat că doreşte ca Primăria să fie preocupată de sănătatea oamenilor din Bucureşti.

"Al doilea motiv al nemulţumirii noastre este acela că decizia pe care a luat-o doamna primar a luat-o la nivelul de boier, adică a avut chef să oprească traficul pentru că aşa a crezut că e bine. Când eşti primar eşti reprezentantul unor cetăţeni care te-au ales şi al unor cetăţeni care nu te-au ales. Noi respectăm funcţia de primar, dar cerem ca primarul să respecte cetăţenii. Adică să pună în dezbatere publică şi după aceea să decidă, nu peste noapte, că are un moft", a adăugat Mircea Toma.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat, marţi, la adresa celor nemulţumiţi că a interzis manifestările sportive pe bulevardul Kiseleff, afirmând că nu primeşte lecţii de la o firmă care "se încăpăţânează să ţină cinci persoane" pe această stradă "blocând sute de mii de oameni".

AGERPRES

×