x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focarul de COVID-19 de la Căminul de vârstici din Breaza se extinde: Aproape 60 de cazuri confirmate pozitiv

Focarul de COVID-19 de la Căminul de vârstici din Breaza se extinde: Aproape 60 de cazuri confirmate pozitiv

20 Aug 2020   •   14:40
Focarul de COVID-19 de la Căminul de vârstici din Breaza se extinde: Aproape 60 de cazuri confirmate pozitiv

Focarul apărut la Centrul rezidențial pentru vârstnici din Breaza, județul Prahova, se extinde, astfel că, după testare, numărul persoanelor infectate a crescut la 59, față de 15, în prima fază.

 

Potrivit Prefecturii Prahova, la centrul rezidențial (privat) pentru vârstnici, din Breaza, în urma testării beneficiarilor și a angajaților, (50 de beneficiari și 25 de angajați), numărul total al infectărilor a ajuns, joi, la 59 de persoane.

Dintre acestea, 44 sunt beneficiari ai căminului, iar 15 sunt angajați.

„În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectați cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital. Ceilalți 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru sub supravegherea personalului de aici. Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusă de către DSP Prahova carantinarea acestei unități”, anunță Prefectura Prahova.

Monitorizarea zilnică va fi asigurată și de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza, potrivit sursei citate.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.453 de persoane, dintre care 904 sunt cazuri active. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 este de 124.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19 cămin vârstici breaza