x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspectate de furt de arbori într-o pădure din Suceava

Focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspectate de furt de arbori într-o pădure din Suceava

de Redacția Jurnalul    |    16 Sep 2023   •   16:20
Focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspectate de furt de arbori într-o pădure din Suceava

Polițiștii au tras focuri de armă pentru prinderea unor persoane suspecte de furt de arbori într-o pădure din zona Păltinoasa, județul Suceava. Un bărbat a fost împușcat în coapsă.

Potrivit IPJ Suceava, incidentele au avut loc vineri seara, când polițiștii din Gura Humorului au fost sesizați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din zona Păltinoasa cu privire la faptul că în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor tăieri ilegale de arbori.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de serviciu, fiind solicitat și sprijinul unui echipaj de jandarmi.

„În urma deplasării în fondul forestier împreună cu pădurarul din cadrul ocolului silvic, au fost identificate mai multe cioate fără marcă și mai multe piese tăiate de material lemnos. Polițiștii au efectuat o pândă pentru identificarea autorilor infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori și la scurt timp și-au făcut apariția două persoane, cu două atelaje cu tracțiune animală, care au început să încarce materialul lemnos porționat”, arată Poliția Suceava.

Polițiștii i-au interceptat pe cei doi bărbați și în momentul legitimării aceștia au devenit recalcitranți și au încercat să fugă.

Unul dintre ei, un bărbat de 20 de ani, a fost imobilizat și încătușat, dar celălalt bărbat a reușit să fugă într-o zonă împădurită greu accesibilă.

După 5 minute, polițiștii au observat în zonă mai multe persoane care se deplasau dinspre satul Mironu către liziera pădurii, având în mână obiecte contondente și ascuțit-înțepătoare, manifestându-se amenințător și agresiv verbal la adresa polițiștilor.

Polițiștii au solicitat echipaje de sprijin.

„În acest context, doi bărbați din grupul de persoane s-au apropiat amenințător de polițiști cu obiecte contondente și ascuțit-înțepătoare, intenționând în mod clar să săvârșească o faptă de agresiune și să asigure scăparea persoanei aflate în custodia polițiștilor. În momentul în care doi dintre bărbați s-au apropiat amenințător spre polițiști, aceștia i-au somat regulamentar, inclusiv prin executarea de focuri de avertisment în plan veritical. Ulterior, întrucât cei doi bărbați nu au încetat activitatea ostilă și puneau în pericol integritatea fizică a polițiștilor, dar și a personalului sivic și chiar a persoanei aflate în custodie, agenții au executat focuri de armă spre membrele inferioare ale agresorilor, moment în care aceștia s-au retras și au fugit în zona împădurită”, susține IPJ Suceava.

În zonă au ajuns echipajele suplimentare, reușindu-se detensionarea situației.

Ulterior, o femeie din anturajul agresorilor a sesizat prin 112 faptul că unul dintre bărbații implicați, de 40 ani, din sat Mironu, sângerează la nivelul unui picior, cel mai probabil ca urmare a rănirii cu un proiectil prin împușcare.

Bărbatul a fost identificat de polițiști și echipajul medical deplasat la fața locului, fiindu-i acordate îngrijiri de specialitate, stabilindu-se că prezintă o plagă împușcată la nivelul coapsei stângi. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru acordare de îngrijiri medicale, fiind stabil, conștient și cooperant.

În urma cercetărilor, pe lângă bărbatul de 20 de ani luat în custodie, a fost identificat și celălalt bărbat care a fugit inițial în fondul forestier, respectiv un tânăr, de 18 ani.

De asemenea, a fost identificată și cealaltă persoană care s-a manifestat amenințător la adresa polițiștilor împreună cu bărbatul rănit prin împușcare, respectiv un bărbat de 42 de ani.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

De asemenea, s-a întocmit și înaintat unității de parchet competente documentanția necesară în vederea desfășurării de către procurorul de caz a cercetărilor cu privire la întrunirea elementelor constitutive ale infracțiunii de ultraj.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: focuri de arma politisti agresati