x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gabriela Firea: În Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe

Gabriela Firea: În Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe

21 Noi 2017   •   12:43
Gabriela Firea: În Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe

În Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe, a declarat marţi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

"Nu doar în Sectorul 2, ci în general în Bucureşti există în continuare un deficit de locuri în creşe şi în grădiniţe şi ne-am dori să acoperim acest deficit, iar acolo unde în creşe şi grădiniţe sunt mai mulţi copii într-o grupă decât ar fi ideal, ne dorim (...) să aibă un număr adecvat de copii, astfel încât educatorii să se poată ocupa cât mai bine de fiecare copil în parte", a spus Firea, prezentă la deschiderea creşei nr. 131 "Teiul Doamnei". 

Ea a arătat că în cazul creşei nr. 131 costul total al reabilitării, igienizării şi dotării a fost în jur de 100.000 de euro, iar la această sumă s-a adăugat şi contribuţia Sectorului 2 care a suportat cheltuielile pentru bucătărie. 

"Aici în sectorul 2, în cartierul Teiul Doamnei, această creşă s-a inaugurat într-o clădire a unei foste grădiniţe, care nu mai era întrebuinţată de circa doi ani de zile, pentru că nu mai fuseseră solicitări din partea părinţilor. Era păcat ca acest spaţiu să nu fie folosit, să i se dea o întrebuinţare necesară, de aceea pe parcursul verii s-au făcut lucrări de reabilitare, lucrări de igienizare şi, de asemenea, de dotare a întregului imobil, astfel încât să poată fi primiţi 70 de copii la creşă, copii între 0 şi 3 ani", a explicat Firea. 

Primarul Mihai Toader a adăugat că ar mai fi nevoie de încă trei creşe pe raza sectorului 2, pentru a fi acoperite nevoile cetăţenilor. 

"Aceasta este a treia creşă (din Sectorul 2 - n.r.), avem un număr de 355 de locuri, după opinia noastră ar mai fi nevoie de încă vreo trei creşe, un număr în jur de 750 de locuri să avem şi sper să le realizăm în cel mai scurt timp", a declarat Mihai Toader. AGERPRES

×