x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Galați: Tatăl gemeneilor găsiți morți într-un frigider, pus în libertate de judecători

Galați: Tatăl gemeneilor găsiți morți într-un frigider, pus în libertate de judecători

17 Mar 2016   •   17:14
Galați: Tatăl gemeneilor găsiți morți într-un frigider, pus în libertate de judecători
Sursa foto: Foto: viata-libera.ro

Aurel Ghidionescu, tatăl celor două fete gemene nou-născute, din Galaţi, găsite moarte, duminică seara, într-un sac menajer băgat în frigider, a fost reţinut marţi noaptea pentru 24 de ore, încadrarea juridică fiind de omor prin imprudenţă, a declarat, miercuri, presei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate.


Constantin Aurelian Ghidionescu a fost dus în faţa instanţei, joi,  cu propunere de arestare preventivă, dar judecătorii gălăţeni au respins propunerea procurorilor, stabilind că acesta poate fi cercetat în libertate, relatează viata-libera.ro.

“Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați a dispus prin ordonanță extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor în ceea ce-l privește pe inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian. S-a reținut faptul că în data de 13 martie 2016, în jurul orelor 15,00, observând starea de pericol în care se afla soția sa Ghidionescu Mihaela, produsă de pierderea masivă de sânge pe fondul unei nașteri neasistate, deși avea obligația legală inculpatul Ghidionescu Constantin Aurelian nu a anunțat timp de trei ore acest fapt autorităților. Omisiunea acestuia a cauzat decesul victimei Mihaela Ghidionescu ca urmare a șocului hemoragic suferit. Față de pasivitatea inculpatului Ghidionescu Constantin Aurelian , care nu a solicitat sprijinul cadrelor medicale, cu toate că era evident că soția sa era în pericol de moarte, devreme ce sângera puternic, în sarcina acestuia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de omor în condițiile art. 17 din Cod Penal privind acțiunea comisivă prin omisiune. Dacă din datele anchetei ce se continua va reieși că inculpatul a avut și o implicare în decesul celor doi nou-născuți urmează ca urmărirea penală să fie extinsă”, a explicat procurorul Emanuel Rizea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

×
Subiecte în articol: bebelusi gemeni morti