x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Gheorghe Nichita se întoarce în Primăria Iași

Gheorghe Nichita se întoarce în Primăria Iași

01 Apr 2017   •   22:10
Gheorghe Nichita se întoarce în Primăria Iași
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul primar Gheorghe Nichita va fi consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi. 

Nichita este cercetat şi judecat pentru fapte de corupţie. 

Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că fostul edil Gheorghe Nichita va fi consilierul său personal pe proiecte de dezvoltare şi accesări de fonduri europene. 

Conform lui Popa, Gheorghe Nichita îşi va începe de luni, 3 aprilie, activitatea în noua funcţie. 

"Până la pronunţarea sentinţei în dosarele în care este anchetat, Gheorghe Nichita beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. El va fi consilierul meu personal pentru că are mare experienţă în administraţia publică. Vrem să folosim experienţa de 30 de ani pe care dumnealui o are în administraţie", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

Conform acestuia, Nichita nu va avea drept de semnătură, dar va fi împuternicit să îl reprezinte şi să negocieze cu decidenţii de la Bucureşti prioritatea proiectelor de la Iaşi. 

"Avem proiecte mari. Avem proiecte de implementat. Avem parcul industrial, avem parcul agricol. Dumnealui are foarte multă experienţă şi poate să meargă la Bucureşti. Eu nu mă pot clona chiar de fiecare dată. (...) Nu va semna acte, ci va face parte dintr-o comisie, va aduna informaţii despre toate proiectele Consiliului Judeţean şi mi le va aduce la cunoştinţă. Cu experienţa lui vrem să dinamizăm un pic activitatea din Consiliul Judeţean. (...) Avem foarte puţini oameni care au experienţă administrativă", a declarat Maricel Popa. 

Gheorghe Nichita este trimis în judecată în două dosare în care procurorii DNA îl acuză de fapte de corupţie. În unul din dosare, fostul primar al Iaşiului este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi folosit Poliţia Locală pentru a-şi urmări amanta, o angajată aflată în subordinea sa. În al doilea dosar, Nichita este acuzat că ar fi cerut şi primit mită 10% din valoarea proiectului european Sistemul de Management al Traficului din municipiul Iaşi. AGERPRES

×