x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Giurgiu. Proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, găsit la Uzunu în timpul arăturilor de toamnă

Giurgiu. Proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, găsit la Uzunu în timpul arăturilor de toamnă

08 Noi 2016   •   14:27
Giurgiu. Proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial, găsit la Uzunu în timpul arăturilor de toamnă

Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Ion Drîstaru, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că pirotehniştii giurgiuveni au ridicat din comuna Uzunu un proiectil exploziv din al Doilea Război Mondial, găsit pe câmp, în timpul arăturilor de toamnă.


'Prin 112 am fost înştiinţaţi de un şef de fermă că doi tractorişti care arau ogorul în localitatea Uzunu au găsit un element de muniţie. La faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul ISU Giurgiu care a constatat că este vorba de un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, folosit în cel de-Al Doilea Război Mondial. Zona a fost asigurată şi pirotehniştii au preluat proiectilul în deplină siguranţă în vederea distrugerii', a declarat Ion Drîstaru.

Acesta este al patrulea proiectil exploziv găsit în judeţul Giurgiu în ultimele două zile, alte trei, neexplodate, fiind găsite luni în comuna Băneasa, unul dintre acestea chiar în curtea Primăriei şi celelalte două pe câmp.

Sursa: AGERPRES

×