x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita: 168 de apeluri la 112 privind prezența unor urși în zone locuite

Harghita: 168 de apeluri la 112 privind prezența unor urși în zone locuite

05 Iul 2021   •   11:51
Harghita: 168 de apeluri la 112 privind prezența unor urși în zone locuite

168 de apeluri la 112 privind prezența unor urși în apropierea zonelor locuite au fost înregistrate în primele șase luni ale acestui an în județul Harghita. Numai în weekendul trecut au fost raportate 14 astfel de situații.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, de vineri până luni au fost primite 14 apeluri prin intermediul 112, prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Izvoru Mureșului, Bălan și Borzont.

Cele mai multe solicitări pentru îndepărtarea urșilor din apropierea zonelor locuite au fost înregistrate vineri, când au fost semnalate zece astfel de situații, marea lor majoritate din stațiunea Băile Tușnad.

Printre altele, a fost semnată prezența unei ursoaice cu pui în grădina unei pensiuni din stațiune, dar și a unui urs care se hrănea dintr-un coș de gunoi din centru.

În noaptea de duminică spre luni au fost primite două apeluri din din localitatea Izvoru Mureșului. În ambele cazuri, urșii au pătruns în gospodăriile oamenilor, provocându-le pagube materiale.

În toate cazurile, patrulele au îndepărtat urșii și au mai rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent.

În primele șase luni ale anului 2021, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita 168 de apeluri făcute prin intermediul 112, prin care era semnalată prezența ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situațiile a fost trimis la fața locului un echipaj de intervenție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urşi