x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Harghita:Circulaţie feroviară blocată între Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat; un brad a căzut peste firele electrice

Harghita:Circulaţie feroviară blocată între Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat; un brad a căzut peste firele electrice

25 Noi 2016   •   11:06
Harghita:Circulaţie feroviară blocată între Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat; un brad a căzut peste firele electrice

Traficul feroviar este blocat între Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat, după ce un brad încărcat cu chiciură a căzut peste calea ferată şi a rupt firele electrice. 

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ, a declarat pentru AGERPRES că firul de contact a fost rupt pe o lungime mai mare, iar pentru remedierea defecţiunii vor interveni specialiştii Centrului de Electrificare. 

Potrivit sursei citate, trei trenuri oprite în staţii în acest momente vor fi tractate cu locomotive Diesel, pentru a putea tranzita zona respectivă şi a-şi continua drumul. Este vorba de trenul internaţional Braşov-Budapesta şi de trenurile Regio Braşov-Gheorgheni şi Topliţa-Braşov. 

La faţa locului a fost trimis în sprijin şi un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita. 

Reprezentanţii CFR nu au putut să estimeze în cât timp se va putea remedia defecţiunea. O problemă similară s-a semnalat şi în cursul zilei de joi, tot între Băile Tuşnad şi Tuşnad Sat, când un brad încărcat cu chiciură a rupt firul de contact al căii ferate. 

Constantin Nuţ a spus că în fiecare an se întâmplă astfel de incidente şi că ar trebui să se găsească o soluţie pentru tăierea acestor arbori care afectează traficul feroviar. AGERPRES

×