x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hunedoara: Cioban, atacat de urs în Masivul Retezat

Hunedoara: Cioban, atacat de urs în Masivul Retezat

25 Iul 2016   •   17:14
Hunedoara: Cioban, atacat de urs în Masivul Retezat

Un cioban a fost atacat luni de un urs în zona Lacului Pietrele, din Masivul Retezat. Victima, în vârstă de 63 de ani, a suferit mai multe leziuni pe torace, spate şi picioare, răni ce au impus preluarea sa de către salvamontişti şi internarea în spital pentru îngrijiri medicale.

'Ciobanul se afla cu oile în zona Lacului Bucura. În ultimele zile, ursul a venit de mai multe ori la stână şi i-a luat din oi. Măgarul de la stână a fost omorât şi el, de urs. De aceea, ciobanul a decis să coboare cu oile mai la vale, spre Cârnic' , a declarat, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Bărbatul a coborât singur cu oile, după ce un ajutor de-al său a plecat de la stână, la sfârşitul săptămânii, de teama ursului care se obişnuise să vină la stână în mod frecvent.

În drum său spre Cârnic, victima a înnoptat în zona Lacului Pietrele, sub Şaua Bucurii. Acolo a fost atacat de urs luni dimineaţa. Din cauză că nu mai avea baterie la telefonul mobil, ciobanul nu a putut suna după ajutor şi a fost nevoit să rămână pe loc până când a fost zărit de un grup de turişti care urcau de la Cabana Genţiana spre Lacul Pietrele. Aceştia au sunat la Salvamont, iar o echipă a plecat să-i ofere sprijinul necesar.

Ciobanul a fost transportat de salvamontişti până în locul de unde a putut fi preluat de o ambulanţă SMURD şi trimis la spitalul din Haţeg.

AGERPRES

×