x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iaşi: Doi bărbaţi găsiţi în stare de hipotermie, trataţi la Spitalul Sfântul Spiridon

Iaşi: Doi bărbaţi găsiţi în stare de hipotermie, trataţi la Spitalul Sfântul Spiridon

27 Oct 2017   •   14:36
Iaşi: Doi bărbaţi găsiţi în stare de hipotermie, trataţi la Spitalul Sfântul Spiridon

Doi bărbaţi au ajuns, în ultimele 24 de ore, în stare de hipotermie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, conform coordonatorului UPU-SMURD din cadrul unităţii spitaliceşti, Diana Cimpoieşu.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 48 de ani, din localitatea Focuri, a fost găsit în casă cu hipotermie medie, având o temperatură corporală de 30 de grade Celsius. Potrivit sursei citate, bărbatul a fost încălzit, intubat, el fiind în prezent internat la Terapie Intensivă.

Cel de-al doilea caz de hipotermie tratat la Spitalul Sfântul Spiridon este al unui bărbat în vârstă de 91 de ani, din oraşul Podu Iloaiei. Nonagenarul a suferit un atac vascular cerebral în timp ce se afla în curte. El a fost găsit în comă. Din cauza expunerii la frig, temperatura corporală i-a scăzut la 32 de grade Celsius.

"Pacientul prezintă o hipotermie medie, avea o temperatură de 32 de grade. El a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie. Sfătuim cetăţenii să îşi sune cât de des pot rudele sau prietenii despre care ştiu că locuiesc singuri", a declarat vineri prof.univ.dr Diana Cimpoieşu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: barbati în stare de hipotermie