x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iaşi: Premierul Cioloş, întâmpinat de un grup de câteva zeci de protestatari din educaţie

Iaşi: Premierul Cioloş, întâmpinat de un grup de câteva zeci de protestatari din educaţie

25 Apr 2016   •   10:51
Iaşi: Premierul Cioloş, întâmpinat de un grup de câteva zeci de protestatari din educaţie
Sursa foto: Foto: .ziaruldeiasi.ro

Câteva zeci de sindicalişti din cadrul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) s-au adunat, luni dimineaţă, în faţa Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, ei protestând la sosirea premierului Dacian Cioloş, venit pentru a se întâlni cu parlamentarii din zona Moldovei.

Laviniu Lăcustă, liderul filialei ieşene a USLIP a declarat, pentru AGERPRES, că sindicaliştii din învăţământul preuniversitar au decis să protesteze, nemulţumiţi fiind că Guvernul Cioloş nu dialoghează cu aceştia.

"Ne aflăm aici pentru a atrage atenţia premierului despre situaţia din Educaţie. Vorbim de inechităţi salariale, de promisiuni onorate, de nerespectarea legii dacă ar fi să fac referire doar la faptul că prin Legea Educaţiei ar trebui să ni se acorde 6% din PIB", a spus Laviniu Lăcustă.

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar sunt nemulţumiţi şi de finanţarea per elev, care în opinia acestora este insuficientă, dar şi de neplata drepturilor obţinute prin hotărâri judecătoreşti de către angajaţii din educaţie, precum şi de neplata decontului navetei pentru dascălii navetişti, deoarece în lege nu sunt prevăzute sancţiuni pentru primarii care nu respectă această obligaţie.

Premierul Dacian Cioloş se află la Iaşi pentru a lua parte la o discuţie cu parlamentarii din zona de Est a României. În timpul discuţiilor, la care sunt prezenţi şi vicepremierii Vasile Dâncu şi Costin Borc, precum şi alţi membri ai Guvernului, vor fi purtate şi discuţii privind autostrada care leagă Estul de Vestul ţării. În cursul aceleiaşi zile, premierul va participa şi la deschiderea oficială a Palatului Culturii. AGEPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos la iasi