x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Iași, primul municipiu din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award

Iași, primul municipiu din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award

12 Apr 2021   •   20:00
Iași, primul municipiu din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award
Sursa foto: Hepta

Iașiul a devenit primul municipiu din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award. Este vorba despre un certificat de „comunitate sustenabilă în domeniul eficienței energetice”, acordat în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni.

Anunțul a fost făcut de primarul Mihai Chirica, iar certificatul de „comunitate sustenabilă în domeniul eficienței energetice” a fost decernat luni, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Iași.

Certificatul a fost decernat de Ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

Mihai Chirica susține că Iașiul a intrat în rândul orașelor sustenabile din punct de vedere energetic. Edilul a anunțat că vor fi implementate în continuare măsurile din Planul de Acțiune pentru Eficiență Energetică. De asemenea, certificatul obținut luni „va constitui baza unui concept integrat al pachetelor de proiecte care au ca obiect creșterea eficienței energetice pe toate componentele: iluminat public, transport local, sistem de încălzire centralizat și servicii de gospodărire locală”, a precizat Mihai Chirica.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: European Energy Award