x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale IGPF: Un cetăţean bulgar a încercat să introducă în România un minor afgan ascuns în portbagaj

IGPF: Un cetăţean bulgar a încercat să introducă în România un minor afgan ascuns în portbagaj

13 Noi 2017   •   12:41
IGPF: Un cetăţean bulgar a încercat să introducă în România un minor afgan ascuns în portbagaj

Un cetăţean bulgar a fost depistat în timp ce încerca să introducă în România un minor afgan, pe care l-a ascuns în portbagajul maşinii, a anunţat, luni, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF). 

"În data de 13.11.2017, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Ivanov T., în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Anglia. În urma analizei de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care a descoperit, ascunsă în portbagajul maşinii, acoperită cu haine, o persoană de sex masculin", se arată într-un comunicat al IGPF transmis AGERPRES. 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana din portbagaj este un cetăţean afgan în vârstă de 17 ani, care nu deţinea documente de trecere a frontierei. Şoferul a recunoscut că l-a ascuns pe tânăr în portbagajul maşinii cu scopul de a-l ajuta să ajungă în Anglia, unde lucrează împreună cu fratele acestuia. 

"Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi cetăţeni şi mijlocul de transport au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun", se menţionează în comunicat. 

IGPF a mai anunţat că poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, în cala unui autocar, peste 770 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute. Mărfurile aparţineau şoferului mijlocului de transport, un cetăţean turc, acesta încercând să le introducă ilegal în ţară. 

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la peste 170.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele cetăţeanului turc a fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie de produse contrafăcute. 

×