x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Încă o tentativă de mituire a celui mai incoruptibil poliţist din Iaşi

Încă o tentativă de mituire a celui mai incoruptibil poliţist din Iaşi

25 Apr 2017   •   13:58
Încă o tentativă de mituire a celui mai incoruptibil poliţist din Iaşi

Un şofer de TIR s-a ales cu dosar penal şi se află sub control judiciar după ce a încercat să mituiască un agent de poliţie din localitatea Leţcani, aceasta fiind cea de-a cincea tentativă de mituire din partea şoferului care circulă neregulamentar la adresa poliţistului, care le-a denunţat însă pe toate. 

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, o echipă formată din lucrători ai Direcţiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticoruptie (S.J.A.) Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a organizat un flagrant unui şofer de TIR în timp ce oferea unui agent de poliţie 300 lei. 

Banii reprezentau doar o parte din mită. În schimbul lor, şoferul ar fi dorit ca poliţistul Cătălin Ghimpu, de la Poliţia Rurală Leţcani, să îi dea un aviz favorabil în dosarul penal în care era cercetat după ce a fost prins la volan deşi avea permisul suspendat. 

"În fapt, la data de 18 aprilie, un agent de poliţie din cadrul unei Secţii de Poliţie Rurală - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi a sesizat la Linia TelVerde 0800 806 806 a Direcţiei Generale Anticorupţie faptul că l-a surprins pe TIR în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat. În acest context, şoferul de TIR i-a promis suma de 600 lei în scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii în cauză. Faţă de şoferul de TIR, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi a dispus instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile", se arată în comunicatul remis AGERPRES. 

La sfârşitul lunii martie, agentul Cătălin Ghimpu de la Poliţia Rurală Leţcani a primit din partea IPJ Iaşti titlul de "Poliţistul anului 2016", pentru denunţurile în alte patru cazuri de mită, fiecare dintre denunţuri fiind concretizat în acţiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitoriu. 

×