x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Peste 80.000 de perechi de încălțăminte sport contrafăcute, confiscate de polițiști

Peste 80.000 de perechi de încălțăminte sport contrafăcute, confiscate de polițiști

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2023   •   23:24
Peste 80.000 de perechi de încălțăminte sport contrafăcute, confiscate de polițiști

Polițiștii din Suceava au confiscat peste 80.000 de perechi de încălțăminte sport contrafăcute, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei.

Potrivit IPJ Suceava, în perioada 15 – 18 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de verificare a unor spații de depozitare ale unei firme din localitatea Dornești, județul Suceava, care are ca obiect principal de activitate servicii de comisionariat vamal și antrepozit fiscal.

Din primele verificări și din documentele puse la dispoziție de Biroul Vamal de Frontieră Dornești a rezultat că, în cursul lunii mai, o firmă din China a expediat către o societate din Ucraina articole de încălțăminte sport, pentru care nu era menționată nicio marcă, folosind ca depozite intermediare punctele de lucru ale celor două firme din județul Suceava, deși mărfurile intraseră în țara noastră prin portul Constanța.

Conform polițiștilor, bunurile au fost depozitate inițial în portul Agigea / Constanța, iar în 14 mai au fost transportate pe teritoriul României și depozitate în spațiile comisionarului din comuna Dornești, județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, în spațiile de depozitare a fost identificată o cantitate mare de încățăminte sport inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care există bănuiala că ar fi contrafăcute.

Astfel, în urma inventarierii bunurilor în 3 dintre halele ce aparțin comisionarului vamal au rezultat 10.340 de colete ce conțin 83.320 de perechi de încălțăminte sport bărbați/damă, inscripționate cu diferite mărci, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 29.200.000 de lei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal și a fost începută urmărirea penală în rem.

Totodată, polițiștii au dispus măsura indiponibilizării bunurilor, care au fost preluate în custodie până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie formulate propuneri pentru instituirea măsurilor asiguratorii în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: incaltaminte confiscata