x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incapacitatea de a comunica a autorităților a lăsat elevii sătmăreni fără lapte și corn

Incapacitatea de a comunica a autorităților a lăsat elevii sătmăreni fără lapte și corn

12 Oct 2016   •   14:08
Incapacitatea de a comunica a autorităților a lăsat elevii sătmăreni fără lapte și corn
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Deputatul PNL Andreea Paul a anunţat marţi că a solicitat încă o dată Ministerului Educaţiei aflarea responsabililor în cazul elevilor din judeţul Satu Mare care nu primesc încă laptele şi cornul furnizate prin program naţional.

"Am trimis, astăzi, Ministerului Educaţiei o nouă întrebare parlamentară pentru a afla cine se face responsabil pentru această situaţie, cine va plăti pentru această neglijenţă, dar mai ales care sunt măsurile pentru a remedia mai repede această problemă", a informat Andreea Paul, printr-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acesteia, reprezentanţii Consiliului Judeţean Satu Mare, care derulează respectivul program, i-au comunicat că elevii sătmăreni vor putea beneficia de acesta abia începând cu sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lui decembrie, dacă nu vor exista contestaţii, cu toate că procedura a demarat în luna iulie.

"Din cauza faptului că începând cu 1 ianuarie 2016 cota TVA a produselor lactate a fost redusă la 9%, iar limita valorii zilnice stabilită prin lege, de 1,17 lei/elev, a rămas neschimbată, a fost necesară creşterea valorii unitare maxime a produselor lactate şi de panificaţie. În acest sens, Consiliul Judeţean Satu Mare a solicitat punctul de vedere al Ministerului Agriculturii şi al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Răspunsurile acestor instituţii nu doar că au depăşit termenul prevăzut de lege de 30 zile, acestea au fost primite abia în data de 31 august 2016 şi respectiv în data de 13 septembrie, dar nu au fost nici concludente. Prin urmare, Consiliul Judeţean Satu Mare a transmis documentaţia de atribuire la Societatea pentru Excelenţă în Administraţia Publică în vederea verificării acesteia de către ANAP. Înainte de începerea şcolii, în data de 9 septembrie, documentaţia a fost respinsă de ANAP, Consiliul Judeţean fiind nevoit să refacă documentaţia şi să o redepună în data de 14 septembrie", a menţionat parlamentarul liberal.

În judeţul Satu Mare sunt peste 40 de mii de elevi şi preşcolari înscrişi în sistem.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: laptele si cornul