x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale VIDEO Incendiu URIAȘ în Delta Dunării: Hectare întregi de papură și stuf au fost cuprinse de flăcări

VIDEO Incendiu URIAȘ în Delta Dunării: Hectare întregi de papură și stuf au fost cuprinse de flăcări

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2023   •   21:28
VIDEO Incendiu URIAȘ în Delta Dunării: Hectare întregi de papură și stuf au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu puternic a izbucnit luni seara în Delta Dunării, unde ard papură și stuf pe o suprafață de peste 150 de hectare.

Salvatorii Pichetului de Pompieri Crișan intervin luni seara cu două ambarcațiuni pentru limitarea incendiului de vegetație uscată și palustră ce se manifestă în apropiere de localitatea Sulina.

Incendiul a fost monitorizat de către agenții ARBDD, iar în urma evaluării, până la acest moment, nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zona inundabilă.

„Cinci subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crișan asigura măsuri de protecție în caz de necesitate la locuințele aflate în apropierea focarelor dar și pentru a monitoriza și a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona Canalului Bărbosu intersecție cu Canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, informează ISU Tulcea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea aduce aminte cetățenilor că incendierea vegetației uscate este strict interzisă cu atât mai mult în Delta Dunării. Astfel de acțiuni necugetate pot avea urmări deosebit de grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și pentru bunurile oamenilor.

 

 

Până la acest moment, nu sunt înregistrate victime.

Potrivit salvatorilor, misiunea este una dificilă din cauza vântului care bate cu putere.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu delta dunării