x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu în munții Apuseni. Un elicopter special dotat intervine în zona afectată

Incendiu în munții Apuseni. Un elicopter special dotat intervine în zona afectată

01 Apr 2017   •   21:50
Incendiu în munții Apuseni. Un elicopter special dotat intervine în zona afectată

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie intervine sâmbătă într-o zonă greu accesibilă din judeţul Alba, pe raza comunei Poşaga, unde aproximativ zece hectare de vegetaţie uscată, litieră şi doborâturi au fost cuprinse de flăcări, a informat ISU Unirea Alba. 

Iniţial, pentru stingerea focului au acţionat pompieri de la Staţia Cîmpeni, însă ulterior în zonă au fost trimise forţe suplimentare, inclusiv Detaşamentul Aiud. Alături de cei doi ofiţeri şi 27 de subofiţeri ai ISU, pentru stingerea focului intervin şi angajaţi ai Ocolului Silvic Privat Poşaga şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. 

Din cauza zonei greu accesibile, pentru localizarea şi lichidarea incendiului a fost trimis să intervină şi un elicopter cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Unirea Alba, plutonier major Alina Marescu, a declarat, pentru AGERPRES, că nu se cunoaşte cine se face vinovat de producerea incendiului care a izbucnit în zona respectivă de mai multe zile. Au fost mai multe focare, pentru stingerea cărora s-a acţionat, dar din cauza doborâturilor focul a reizbucnit, a precizat Marescu. 

Pompierii din Alba au acţionat sâmbătă pentru lichidarea a încă două incendii de vegetaţie uscată, în comuna Miraslău şi pe raza municipiului Aiud. AGERPRES

×