x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte

Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte

03 Iun 2022   •   09:21
Incendiu la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte
Sursa foto: ISU Iași

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului iași au fost solicitați astăzi să intervină la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași. 

Update Fumul şi funinginea de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi au provenit dintr-un coş de fum dezafectat care a fost curăţat de firma care se ocupă de reabilitarea clădirii.

Potrivit ISU Iaşi, un muncitor a inversat din greşeală sensul de evacuare al ventilatorului şi astfel fumul şi funinginea au ajuns în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune ale clădirii.

"Spitalul de Copii se află într-un amplu proces de renovare. Constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune. Nu a fost incendiu. Nu au fost victime care să fie asistate medical. Nu au fost persoane intoxicate. La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate. S-a intrat în saloane pentru a calma copii şi aparţinătorii care erau internaţi, cât şi cadrele medicale. S-au autoevacuat 50 de copii şi 150 de adulţi", a informat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iaşi. 

Update Fumul se manifestă de la etajul 3 până la etajul 5. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, printre care şi 50 de copii.

La faţa locului s-au deplasat 14 autospeciale de intervenţie.

Stire initiala Potrivit ISU Iași au fost semnalate degajări de fum la etajul 1 a unității sanitare.

„Se deplaseaza mai multe autospeciale de intervenție“ - au precizat reprezentanții ISU Iași.

Un reprezentant al Spitalului Sf. Maria din Iași a transmis faptul că fumul a fost degajat de un sistem de ventilație.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, pentru bzi.ro.

 

Incendiu

×