x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dolj. Incendiu de vegetație în 4 localități, gospodării în flăcări și persoane intoxicate

Dolj. Incendiu de vegetație în 4 localități, gospodării în flăcări și persoane intoxicate

de Redacția Jurnalul    |    08 Oct 2023   •   20:00
Dolj. Incendiu de vegetație în 4 localități, gospodării în flăcări și persoane intoxicate
Sursa foto: https://reporter24.ro/

Un incendiu de vegetație a afectat, duminică, patru localități doljene. Șase gospodării au fost cuprinse de flăcări, iar patru persoane au fost intoxicate cu fum.

Incendiul de vegetație uscată s-a extins din cauza condițiilor meteorologice în localitățile Gângiova, Comoșteni, Gighera și Zăval, a informat ISU Dolj.

Focul a fost alimentat de vântul puternic, iar vegetația uscată abundentă, iar incendiul de vegetație s-a răspândit rapid dinspre câmp către zonele locuite.

Din datele existente la acest moment, șase gospodării au fost afectate de incendiu, iar patru persoane au primit îngrijiri medicale, fiind intoxicate cu fum. Au refuzat transportul la spital.

Pentru că focul se extindea rapid, pe lângă echipajele de voluntari și două autospeciale de la Garda de Intervenție Bechet, la locul intervenției au ajuns echipaje de stingere de la Secția de Pompieri Segarcea, Secția de Pompieri Băilești, Detașamentul 1 de Pompieri Craiova și Detașamentul 2 de Pompieri Craiova. De asemenea, la ordinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, două autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt au fost trimise în zona afectată de incendiu.

UPDATE:

Ulterior, ISU Dolj a revenit cu informația potrivit căreia, pentru o mai bună monitorizare a personelor care au suferit de intoxicație cu fum și atac de panică, s-a luat măsura de transportare la spitalul din Dăbuleni a 4 persoane. De asemenea, o persoană care suferea de hipertensiune va fi dusă la spitalul Nr.1 din Craiova.

(sursa: Mediafax)

×