x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident GRAV în Neamț. Un pod s-a prăbușit, la 9 luni după reparații

Incident GRAV în Neamț. Un pod s-a prăbușit, la 9 luni după reparații

09 Iun 2022   •   15:44
Incident GRAV în Neamț. Un pod s-a prăbușit, la 9 luni după reparații
Sursa foto: Podul de la Luțca/a3

Podul de la Luțca, de peste râul Siret, s-a prăbușit, la 9 luni după ce a fost reparat. Mașinile care circulau pe pod, în acel moment, au căzut în apă.

Poliția Rurală Sagna a fost anunțată astăzi, în jurul orei 14,15, că podul de pe DJ 207A, dintre localitățile Luțca și Sagnat s-a rupt.

Din primele informații rezultă că un autocamion și o autoutilitară circulau pe pod, din direcția Roman spre Sagna, când acesta s-a prăbușit. Șoferul autocamionului, un bărbat de 56 de ani, este rănit și a fost transportat la spital, transmite antena3.ro. 

Poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ se află la faţa locului şi deviază traficul pe drumul naţional DN 15D Roman - Gâdinţi.

"În jurul orei 14,15, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna au fost sesizaţi cu privire la faptul că podul ce traversează râul Siret (DJ 207 A) dintre localităţile Luţca - Sagna, s-a rupt. Din primele date, un autocamion şi o autoutilitară circulau pe podul în cauză, din direcţia Roman spre Sagna, în urma evenimentului rezultând rănirea conducătorului autocamionului, în vârstă de 56 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subcomisarul Ramona Ciofu.

Circulația rutieră este blocată în zonă și au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe DN15 D, Roman - Gâdinți.

Podul de la Luțca a fost reintrodus în circulație în urmă cu 9 luni, pe 13 noiembrie 2021, după efectuarea unor reparații capitale. Valoarea investiției s-a ridicat la 8,3 milioane de lei,  iar lucrările au fost executate de SC Darcons SRL.

”Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani, podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic. Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone” a declarat atunci Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

Acesta a fost construit în urmă cu 30 de ani și este unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, cu o lungime de 216 metri. Și drumurile din zonă sunt asfaltate. 

Potrivit presei locale, podul face parte dintr-un pachet mai mare de obiective din județ finanțate din PNDL, realizate de o asociere a opt firme de construcții nemțene: S.C. AQUA PARC.S.R.L. (lider de asociere), S.C. MAVGO HOLDING S.R.L (asociat), S.C. DANLIN XXL S.R.L. (asociat), S.C. DARCONS S.R.L (asociat), S.C. TRUST CCDP S.R.R (asociat), HYDROSTROY AD (asociat), S.C. ALIDO PROIECT S.R.L (asociat), S.C. RUTIER CONSULT S.R.L (asociat).

TVR arată că lucrările la podul prăbușit au fost executate de firma Darcons SRL. Potrivit portalului specializat Confidas, acționarul unic al formei este Romică Rotaru, fost consilier județean PSD și tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru.

Pod Luțcani

×
Subiecte în articol: podul de la lutca pod prabusit