x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident îngrozitor la o școală din Galați. Un elev a fost înjunghiat de mai multe ori de un coleg mai mare. Victima a ajuns la spital

Incident îngrozitor la o școală din Galați. Un elev a fost înjunghiat de mai multe ori de un coleg mai mare. Victima a ajuns la spital

02 Noi 2022   •   09:56
Incident îngrozitor la o școală din Galați. Un elev a fost înjunghiat de mai multe ori de un coleg mai mare. Victima a ajuns la spital

Un elev de 13 ani din județul Galați a fost înjunghiat grav în abdomen de un coleg mai mare, în data de 1 noiembrie 2022. Victima se află internată la Spitalul de Urgență pentru Copii din Galați.

Între cei doi băieți a izbucnit o ceartă, care a degenerat rapid în îmbrânceli iar copilul de 14 ani a scos din buzunar un briceag și l-a atacat pe elevul mai mic. Evenimentul s-a produs în timpul pauzei de la ora 10.50. Cei doi sunt în clasele a VII-a și a VIII-a. 

Conflictul s-a petrecut în Școala Gimnazială din comuna Movileni, județul Galați, iar Poliția Tecuci a fost sesizată de directorul unității de învățământ, ieri, în jurul orei 11.30. 

Polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Tecuci a ajuns rapid la fața locului și au constatat că elevul de 13 ani are leziuni după înjunghierea cu cuțitul tip briceag, care are o lamă cu lungime de circa 13 cm. 
Minorul a fost transportat de mama sa la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci, pentru îngrijiri medicale, iar apoi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, "Sf. Ioan", Galați, unde se află internat. 

Atacatorul a fost dus la poliție unde a făcut mai multe declarații, în prezența părinților săi. Ulterior a fost lăsat să plece acasă. Întrucât băiatul a împlinit 14 ani răspunde penal. 

Având în vedere că a împlinit 14 ani elevul poate răspunde în faţa legii şi poate fi cercetat penal în funcţie de cum vor încadra anchetatorii faptele sale. El riscă să fie cercetat pentru tentativă de omor sau loviri şi alte violențe.

Declarație controversată a Europol

"La o școală generală din Galați, polițiștii nu au mai apucat să facă “abuz” ca și cei de la Ilfov. În pauza dintre ore, pe fondul unor discuții aprinse, unul dintre elevi a scos un cuțit din buzunar și i-a aplicat celuilalt repetate lovituri la nivelul toracelui, antebrațului și hemitoracelui până când s-a prăbușit la pământ.

Dacă inițial fapta a fost încadrată ca fiind infracțiune de “loviri și alte Violențe, din cauza gravității loviturilor, fapta va fi reîncadrată ca “tentativă la omor”.

Așteptăm de această dată ca părinții să formuleze plângeri penale împotriva polițiștilor pentru că nu au desfășurat activități preventive cum au realizat colegii de la Ilfov", a scris Europol pe Facebook. 

 

 

 

×