x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Intervenție a salvamontiștilor din Gorj pentru salvarea unei persoane care s-a răsturnat cu ATV-ul

Intervenție a salvamontiștilor din Gorj pentru salvarea unei persoane care s-a răsturnat cu ATV-ul

06 Noi 2022   •   22:45
Intervenție a salvamontiștilor din Gorj pentru salvarea unei persoane care s-a răsturnat cu ATV-ul
Sursa foto: Salvamont România

Salvamontiștii din Gorj intervin duminică seara în masivul Vâlcan, unde o persoană este foarte grav rănită după ce s-a răsturnat cu un ATV.

Potrivit Salvamont România, salvamontiștii din baza Târgu Jiu intervin la o persoană accidentată foarte grav în urma răsturnării cu ATV-ul în masivul Vâlcan.

Salvatorii montani susțin că este al doilea accident de acest gen petrecut în munții Gorjului în ultimele două zile.

La intervenție se deplasează salvamontiștii cu o ambulanță specială tip A2.

Salvatorii montani speră să ajungă la timp la victimă, pentru că, spun ei, din cauza legislației necorelate ambulanța nu are voie să circule cu mijloacele de semnalizare acustică și luminoasă care să îi asigure prioritate în trafic.

„Să sperăm că, în aceste condiții de deplasare, salvamontiștii vor ajunge la timp pentru a acorda primul ajutor medical, stabiliza și recupera victima din locul în care este căzută”, arată Salvamont România.

A fost solicitată și o ambulanță SAJ care să preia accidentatul de la Salvamont. Intervenția este în desfășurare.

„Salvamont un serviciu de urgență căruia, un act normativ îi da obligații și responsabilități, îi dă dotare corespunzătoare pentru intervenție, ambulanțe și autospeciale, dar care nu e corelat cu un alt act normativ care să le dea dreptul să apese butonul, prin care să folosească mijloacele de semnalizare acustică și luminoasă, care să le asigure prioritate în trafic, buton care ar pute face diferența dintre viață și moarte. Actul normativ care poate reglementa această problemă este în Camera Deputaților, are ultimele trei avize obținute favorabil, dar mici diferențe în redactarea avizului, impun reunirea celor trei comisii emitente și stabilirea unei redactări unice. De la începutul anului, proiectul de lege este pus săptămânal pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, sub rezerva primirii acestui raport, dar fără nici un rezultat”, transmite salvamont România.

De la începutul anului, peste 5000 de intervenții au avut salvatorii montani din întreaga țară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Salvamont România