x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Invazie de șerpi și șopârle la Pianu de Sus și Strungari

Invazie de șerpi și șopârle la Pianu de Sus și Strungari

16 Iul 2017   •   18:33
Invazie de șerpi și șopârle la Pianu de Sus și Strungari

Comuna Pianu din județul Alba este singura din țară, care nu poartă numele complet al uneia dintre localitățile aparținătoare. Este vorba despre Pianu de Jos, Pianu de Sus, Strungari, Purcăreți și Plaiuri.

La Pianu de Sus, fondul genetic al localității este bazat pe exploatarea auriferă anteromană în zona terenului de golf, unde se exploata aur din anul cuceririi Daciei, până în epoca modernă. În satul Strungari, oamenii pe timpul verii dădeau oile în strungă și de aceea are această denumire.

În prezent, gospodarii celor două așezări de pe Valea Pianului, se confruntă cu o situație fără precedent, invazie de șerpi și șopârle.

”Fără îndoială că există reptile în toate zonele din țară. La noi, la Pianu de Sus și Strungari am avut șerpi și în alți ani, însă, anul acesta numărul lor este mult mai mare, practic, ne confruntăm cu o ”mică invazie”. Cu toate acestea, eu ca primar nu am auzit să fie persoane care să fi suferit vătămări din cauza reptilelor, însă prezența lor provoacă disconfort cetățenilor din cele două localități, fiind nevoit să fac apel la firme specializate în distribuția de repelenți (substanțe care prin proprietățile lor organoleptice îndepărtează animalele), care să vină să ne ajute ca să le îndepărtăm din vatra satului”, a spus Marin Petruse, primarul comunei Pianu.

Reprezentanta familiei Ganea din Pianu de Sus, ne-a relatat: ”lucram în grădină în cursul zilei de ieri (miercuri-n.r.) și am văzut un șarpe aproape de...................

Citește mai departe AICI

×