x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jumătate din bolnavii Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi din cauza frigului

Jumătate din bolnavii Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi din cauza frigului

19 Ian 2016   •   16:17
Jumătate din bolnavii Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi din cauza frigului

O jumătate din bolnavii de la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc au fost externaţi, în urma sistării temporare a căldurii, din cauza avariei apărute în reţeaua de transport gaz din municipiu.

Directorul interimar al DSP Suceava, Andrei Ianovici, a declarat presei, marţi, că în urma sistării furnizării gazului metan în municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost afectată asigurarea încălzirii spaţiilor Spitalului de Psihiatrie din localitate.

Ianovici a spus că a discutat cu managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, Lucian Constantin Paziuc, pentru a se stabili măsurile ce trebuie luate în cazul în care se prelungeşte intervalul de timp până la reluarea furnizării gazului metan, pentru a nu fi afectaţi pacienţii internaţi în această unitate.

La rândul său, Paziuc a spus că în urma participării la şedinţa operativă organizată la Primărie, a convocat Comitetul Director al unităţii stabilindu-se ca o parte dintre pacienţii care trebuiau externaţi miercuri să fie externaţi în cursul zilei de marţi, iar în cazul în care nu se rezolvă problemele, urgenţele majore să fie redirecţionate către Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Potrivit lui Paziuc, din totalul celor 42 de bolnavi internaţi în spital se mai află 18-20 de pacienţi, care au fost regrupaţi în saloane, în funcţie de cazuistică, iar încălzirea acestor spaţii este efectuată cu ajutorul unor radiatoare electrice, în timp ce hrana pacienţilor este preparată la o instalaţie cu butelie.

Şase echipe Transgaz lucrează la remedierea avariei apărută luni seara.

Cel mai probabil, cauza producerii defecţiunii este obturarea diametrului conductei de o acumulare-tampon de gheaţă, iar pentru depistarea acesteia au fost verificate cu prioritate zonele de subtraversare a pâraielor din municipiul Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb şi Valea Seacă).

În unităţile de învăţământ au fost dispuse măsuri pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de confort termic, iar în situaţia în care problemele nu se rezolvă, cursurile ar putea fi suspendate miercuri.

×