x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional Iași au fost trimiși în șomaj tehnic

Jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional Iași au fost trimiși în șomaj tehnic

23 Mar 2020   •   14:01
Jumătate dintre angajații Aeroportului Internațional Iași au fost trimiși în șomaj tehnic

Directorul Aeroportului Internațional Iași a anunțat luni că jumătate dintre angajații instituției pe care o conduce au fost trimiși în șomaj tehnic. În fiecare avion sosit la Iași sunt persoane care mint sau sunt bolnave, spune Cătălin Bulgariu, cerând din nou sistarea zborurilor.

„Prin reducerea numărului de zboruri, la Aeroportul Iași va fi nevoie să intrăm în șomaj tehnic pentru mai bine de 50% dintre angajații aeroportului. Noi vom păstra operabilitatea Aeroportului 24 de ore din 24 pentru a asigura posibilitatea realizării zborurilor militare, a celor umanitare. Credem că autoritățile centrale ar trebui să-i repatrieze pe români prin zboruri umanitare, prin zboruri realizate în condiții de singuranță pentru a nu se răspândi coronavirusul, de aceea, noi vom păstra utilitatea publică a regiei și o vom menține funcțională, dar reducem persoanlul cu peste 50%.", a scris luni pe Facebook Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Bulgariu susține că în ultimele zile, în fiecare avion sosit la Iași au fost fie persoane care au mințit când au fost întrebate de unde vin, fie aveau simtompe clare de boală.

„Am avut pasageri cu 40 de grade care prezentau simtome extraordinar de puternice. Mai mult, ne-am confruntat și cu persoane care sunt de-a dreptul inconștiente. De exemplu, o doamnă care, deși a intrat în contact direct cu un pasager confirmat a considerat că este mai bine să facă o plimbare la București, decât să stea acasă și să respecte autoizolarea impusă", a explicat Bulgariu.

Directorul Aeroportului Iași solicită, din nou, autorităților centrale sistarea zborurilor comerciale din România, pe perioada stării de urgență.

Potrivit acestuia, la Aeroportul din Iași activitatea dintr-o săptămână este egală cu activitatea unei zile normale din afara situației de criză.

În medie, sunt 6 zbouri pe zi, dintre care 3 către București și 3 către destinații externe, respectiv zilnic Londra și câte două destinații pe săptămână către Bilund, Bruxelles, Dortmund, Einhoven, Liverpool și Paris.

„După cum vedeți, toate aceste destinații externe sunt destinații din zone galbene a pandemiei, ceea ce ne-a obligat ca activitatea sosirilor să o desfășurăm pe Terminalul T1 pentru a avea un control epidemiologic cât mai bun și pentru a putea face o dezinfecție cât mai eficientă la finalul acestor zboruri", spune Cătălin Bulgariu.

(sursa: Mediafax)

×