x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Legea siguranței naționale impusă de China face ravagii în Hong Kong. Mai mulți deputați au fost arestați

Legea siguranței naționale impusă de China face ravagii în Hong Kong. Mai mulți deputați au fost arestați

01 Noi 2020   •   19:30
Legea siguranței naționale impusă de China face ravagii în Hong Kong. Mai mulți deputați au fost arestați
Sursa foto: pixabay.com

În provincia autonomă Hong Kong au fost arestați șapte deputați ai opoziției. Aceștia au fost acuzați că ar fi obstrucţionat desfăşurarea unei şedinţe din luna mai a Consiliului Legislativ, transmite Reuters.

Deputaţii Wu Chi Wai, Andrew Wan, Helena Wong, Kwok Wing Kin, Eddie Chu, Raymond Chan şi Fernando Cheung au anunţat pe reţelele de socializare că vor fi plasaţi în arest preventiv.

Autorităţile nu au făcut niciun anunţ oficial despre acest caz.

Însă guvernul chinez de la Beijing a adoptat, în luna iunie, controversata lege privind siguranța națională în această regiune. Mai multe state ale lumii, printre care SUA, UE, Marea Britanie, și organizații pentru drepturile omului au contamnat actul normativ. 

Din cauza noii legislații, au fost arestați zeci de disidenți. 

Administraţia de la Beijing a impus în iunie o nouă lege privind siguranţa naţională în regiunea semiautonomă Hong Kong, o măsură condamnată dur de Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, precum şi de organizaţiile pentru drepturile omului au condamnat actul normativ.

Din cauza noii legislații, zeci de disidenți au fost arestați.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sălaj COVID restricţii