x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Leii lui Nuţu Cămătaru au făcut... pui

Leii lui Nuţu Cămătaru au făcut... pui

18 Aug 2016   •   15:06
Leii lui Nuţu Cămătaru au făcut... pui
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Nicoleta, leoaica-mamă din rândul celor patru lei deţinuţi ilegal de interlopul Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, şi aduşi la Grădina Zoologică din Galaţi în urmă cu trei ani, a făcut doi pui, dintre care doar unul a supravieţuit, a declarat joi pentru AGERPRES directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii judeţean, Mădălin Şerban.

Potrivit acestuia, leoaica a fătat în urmă cu două săptămâni doi pui, dar din cauze necunoscute unul dintre ei a murit la puţin timp după ce a venit pe lume. Celălalt pui este, deocamdată, sănătos şi atent monitorizat.

"Nu ştim de ce a murit unul dintre pui. Celălalt este sănătos, dar este monitorizat în permanenţă pentru că este plăpând acum, în primele zile de viaţă. Nu poate fi încă admirat de vizitatori pentru că leoaica nu permite nimănui să se apropie de el", a spus Şerban.

Cei patru lei ai lui Nuţu Cămătaru vieţuiesc împreună cu alţi patru lei, veterani ai grădinii zoologice.

"Sunt opt lei în total şi au la dispoziţie un spaţiu de 5.500 metri pătraţi. Fiecare are boxa lui, dar şi pat. Pot alerga prin pădure, au chiar şi un bazin unde se pot răcori", a precizat Mădălin Şerban.

În februarie 2013, patru lei şi doi urşi au fost descoperiţi de oamenii legii în vila din cartierul Ferentari din Capitală a lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru. Cei patru lei au fost iniţial găzduiţi de grădina zoologică din Bucov, Prahova, iar din octombrie 2013 au fost mutaţi la cea din Galaţi.

Perechea de adulţi a fost botezată cu numele Nicolae şi Nicoleta de fostul preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, care la redeschiderea Grădinii Botanice, după un program de modernizare care a costat trei milioane de euro, şi-a arătat părerea de rău că interlopul nu a venit să-şi vadă leii.

"Îmi pare rău ca nu a venit şi Nuţu Cămătaru, eu aş fi venit să-mi văd leii la deschidere", spunea în august 2015 Nicolae Bacalbaşa.

AGERPRES

×