x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Doi bărbați care au intrat într-un liceu din Târgoviște și au participat la o oră, amendați

Doi bărbați care au intrat într-un liceu din Târgoviște și au participat la o oră, amendați

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   19:42
Doi bărbați care au intrat într-un liceu din Târgoviște și au participat la o oră, amendați

Doi bărbați care au intrat într-un liceu din Târgoviște, județul Dâmbovița, și au participat „activ” la o oră de sociologie susținută de un profesor suplinitor au fost amendați. Sancționat a fost și agentul de pază care le-a permis celor doi accesul în unitatea de învățământ.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școală s-au sesizat cu privire la faptul că la o oră de curs desfășurată în 1 martie într-un liceu din Târgoviște ar fi participat două persoane care nu fac parte din colectivul școlii.

„Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că doi tineri, de 22 și 28 de ani, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unității de învățământ și ar fi participat activ la o ora de sociologie, susținută de un profesor suplinitor. Cei doi tineri au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.500 de lei fiecare”, transmite, vineri, Poliția Dâmbovița.

De asemenea, agentul de pază care desfășura serviciul la poarta secundară de acces a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003, cu amendă în valoare de 200 de lei.

Totodată, cadrele didactice au fost instruite cu privire la măsurile care trebuie să fie adoptate pentru prevenirea unor incidente, despre responsabilitățile profesorilor diriginți și a celor care au atribuții de asigurare a serviciului pe școală.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: liceu amenda