x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Locul din România unde trăiesc mii de ucraineni. Câți bani a încasat proprietarul imobilului

Locul din România unde trăiesc mii de ucraineni. Câți bani a încasat proprietarul imobilului

de Redacția Jurnalul    |    24 Mai 2024   •   12:30
Locul din România unde trăiesc mii de ucraineni. Câți bani a încasat proprietarul imobilului
Sursa foto: Hepta

Circa 7.000 de refugiați ucraineni locuiesc într-o casă la țară. Proprietarul a câștigat mulți bani datorită acestora.

Casa din România în care locuiesc 7.000 de ucraineni. Averea încasată de proprietar ca să le facă buletine

Mii de ucraineni refugiați și-au găsit domiciliul într-o casă la ţară. Proprietarul a făcut o avere din această situație.

În comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani trăiesc mii de ucraineni. 

Proprietarul casei recunoaște că a primit mulți bani pentru a-i ajuta să obțină documentele necesare. După ce a realizat că în locuința sa figurează oficial mii de persoane, acesta a încercat să intre în legalitate. Însă o angajată din primărie ar fi continuat să emită acte pe numele lui, în pofida dorinței sale de a se retrage.

Un alt localnic spune că a procedat la fel iar autoritățile au început să investigheze cazul, implicând Direcția Națională Anticorupție și Parchetul. Revoltați, cei doi denunțători au organizat un protest în fața primăriei din Vârfu Câmpului și au declarat că au intrat în greva foamei.

50 de euro pentru acte

Povestea a început în 2018 și a continuat mai mulți ani, timp în care mii de ucraineni au fost înregistrați fictiv în gospodăriile din Vârfu Câmpului.

"La solicitarea unui prieten din Ucraina, am început să pun persoane în spațiul meu de locuit pentru întocmirea cărților de identitate. Primeam 50 de euro de persoană. După un an, doamna Cozmiuc Gheorghina, lucrător la SPCLEP Bucecea, m-a abordat pentru a continua activitatea, oferindu-mi bani pentru semnarea documentelor necesare. Doamna tot semna în numele meu,” a explicat Aurel Ciubotariu.

Acesta a menționat că, după ce a decis să își facă o firmă și să plătească impozite, a constatat că la adresa lui erau cazați fictiv oameni pe care nu-i cunoștea. În timp ce era internat în spital, mai mult persoane continuau să fie înregistrate la domiciliul său.

"Doamna respectivă îmi dădea câte două mii de euro pentru aproximativ 40 de acte. Niciodată nu au locuit efectiv, ci doar pentru formalități. În timpul cât eram în spital, documentele erau semnate în numele meu, fără ca eu să fiu prezent. Am dovezi în acest sens,” a precizat bărbatul.

Autoritățile au demarat investigații ample, implicând DNA și Parchetul, pentru a clarifica și soluționa acest caz de corupție și falsificare a documentelor, potrivit monitorulbt.ro.

×
Subiecte în articol: ucraineni refugiati varfu campului botosani