x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe instituții fac anchete în cazul unor elevi loviți de profesor

Mai multe instituții fac anchete în cazul unor elevi loviți de profesor

17 Feb 2017   •   10:44
Mai multe instituții fac anchete în cazul unor elevi loviți de profesor

Inspectoratele de Poliţie, Şcolar şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui efectuează anchete în cazul unui profesor de la şcoala din Coroieşti, acuzat de primarul comunei şi de asistentul social din localitate că le vorbeşte urât elevilor, are un comportament agresiv şi îndeamnă părinţii să îşi bată copiii. 

''Acolo este vorba despre un conflict mai vechi între primar şi profesorul respectiv. Am dispus un control la Şcoala Coroieşti pentru a vedea cum stau lucrurile. Nu putem fi de acord cu un astfel de comportament din partea unor cadre didactice, dar trebuie să fim foarte precauţi, să ascultăm toate părţile implicate şi să luăm măsurile potrivite'', a declarat pentru Agerpres inspectorul general şcolar din Vaslui, Gabriela Plăcintă. 

La Poliţia Coroieşti există în lucru două dosare penale pe numele respectivului profesor, pentru purtare abuzivă. 

''În urma unor plângeri depuse de reprezentanţii DGASPC Vaslui, sunt în lucru două dosare penale pe numele cadrului didactic respectiv, pentru purtare abuzivă. Bărbatul este acuzat că ar fi lovit cu palma peste cap, în timpul orelor de curs, o elevă de 14 ani şi un băiat de 12 ani. Urmează ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă o soluţie legală'', a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Alina Tonică.

×
Subiecte în articol: ancheta profesior violent