x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai multe localități din județul Sibiu au rămas fără apă din cauza ploilor abundente

Mai multe localități din județul Sibiu au rămas fără apă din cauza ploilor abundente

13 Iun 2020   •   11:30
Mai multe localități din județul Sibiu au rămas fără apă din cauza ploilor abundente

Furnizarea apei a fost sistată, sâmbătă dimineața, în orașul Săliște și în alte două sate din județul Sibiu, din cauza ploilor abundente din noaptea de vineri spre sâmbătă. În total, 3.500 de persoane sunt afectate, anunță Apă Canal Sibiu.

„Volumul mare de precipitații din această (vineri spre sâmbătă - n.red.) noapte au condus la imposibilitatea tratării apei în Uzina Tilișca, astfel încât, în sâmbătă dimineața, a fost sistată furnizarea pentru abonații din Tilisca, Gales și în Saliste – strazile: Foltești, A. Șaguna, Pieții Vechi, Grui, Vâlcel, D. Marcu, Șteaza, Tarniței, Tăbăcarilor, Taberei, Gării, Zăvoi, V. Iliu, Podului și Iazului”.

Apa Râului Tilișcuța, din care este alimentată Uzina Tilișca, prezintă o turbiditate deosebit de mare și se așteaptă scăderea încărcărilor pentru ca procesele de tratare să poată fi reluate.

„Masura sistarii furnizarii a fost adoptata si in cursul zilei de vineri, in intervalul 8 – 16, tot pe fondul turbiditatii excesive din sursa de apă”, aduagă Apă canal Sibiu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: apă sibiu ploi abundente