x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Prefectura Vaslui. 40.000 lei amendă Mănăstirii Florești, starea pacienților

Prefectura Vaslui. 40.000 lei amendă Mănăstirii Florești, starea pacienților

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   14:30
Prefectura Vaslui. 40.000 lei amendă Mănăstirii Florești, starea pacienților

Mănăstirea Florești a fost amendată cu 40.000 de lei, deoarece a livrat mâncare pe bază de pește către Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulți pacienți au prezentat simptome ale unei toxiinfecții alimentare. Trei au murit, 29 au fost transferați.

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, anunță că, în urma tragicului incident de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au murit miercuri, a mers joi la Spitalul de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, unde au fost transferați mai mulți pacienți de la Spitalul Murgeni.

Toți pacienții sunt stabili și starea lor nu s-a înrăutățit, spune prefectul.

De asemenea, bolnavul preluat de ambulanță în stare gravă se află în continuare internat la Terapie Intensivă, iar starea sa s-a îmbunătățit ușor.

În total, este vorba de 32 de persoane afectate.

„Doresc să subliniez faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a luat măsuri ferme în această situație. Mănăstirea Florești a fost sancționată cu o amendă în valoare de 40.000 de lei, deoarece a livrat sub formă de pachete mâncare pe bază de pește către Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde mai mulți pacienți au prezentat simptome ale unei toxiinfecții alimentare. În același timp, vreau să asigur opinia publică că autoritățile implicate în gestionarea acestei situații depun toate eforturile pentru a investiga în profunzime cauza acestui incident și pentru a lua măsurile necesare pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor”, susține Daniel Onofrei.

Mănăstirea nu avea autorizație de funcționare pentru cantină și de catering și nici avizele necesare.

Conform „Vremea Nouă”, s-a stabilit vânzătorul peștelui pangasius, iar inspectorii DSVSA descind la depozit pentru a verifica marfa. Inspectorii vor verifica și conservele din pește care au fost date bolnavilor din spitalul Murgeni la cină, cumpărate de către spital.

Reporterii „Vremea Nouă” l-au contactat pe starețul mănăstirii, părintele Iezechiel, care a spus că mâncarea pe care călugării au dus-o la spital a fost consumată și de ei și nu au nimic. „De obicei, noi facem astfel de acte de caritate, iar cum ieri a fost sărbătoare, “Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și e dezlegare la pește, le-am dus de pomană o masă specială: ciorbă de perișoare din pește și pangasius prăjit. Am ales acest pește special ca să nu aibă oase, știind că masa este pentru suferinzi cu probleme psihice. Încă odată repet, că nenorocirea de acolo nu are nici o legătură cu masa gătită la noi la bucătărie”, a declarat starețul.

(sursa: Mediafax)

 

×