x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale MApN ridică noi fragmente de dronă căzute aproape de Periprava

MApN ridică noi fragmente de dronă căzute aproape de Periprava

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2024   •   15:15
MApN ridică noi fragmente de dronă căzute aproape de Periprava

Forțele MApN au ridicat, marți, într-o zonă din apropierea localității Periprava, județul Tulcea, fragmente de drone căzute, la finalul lunii iulie, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina.

„Cercetările referitoare la posibile elemente de drone căzute pe teritoriul național continuă. Forțele Ministerului Apărării Naționale continuă acțiunile de căutare ale unor eventuale fragmente de drone căzute, la finalul lunii iulie, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina. Echipe formate din specialiști ai MApN și ai altor instituții din Sistemul Național de Apărare au efectuat cercetări marți, 20 august, într-o zonă din apropierea localității Periprava, județul Tulcea, semnalată ca posibilă zonă de incidență a unor elemente de dronă. Echipa de investigație a ridicat probele de la fața locului, pentru expertizarea acestora, conform procedurilor legale. Locația se află într-o zonă mlăștinoasă, în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, anunță MApN.

Ministerul Apărării Naționale a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

„Reiterăm, de asemenea, mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, se arată în finalul comunicatului..

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mapn drone periprava