x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Maramureş: Poliţist de frontieră, prins băut la volan şi cu ţigări de contrabandă de către colegi de serviciu

Maramureş: Poliţist de frontieră, prins băut la volan şi cu ţigări de contrabandă de către colegi de serviciu

19 Sep 2016   •   21:30
Maramureş: Poliţist de frontieră, prins băut la volan şi cu ţigări de contrabandă de către colegi de serviciu

Un poliţist de frontieră a fost reţinut după ce, luni, a fost depistat în municipiul Sighetu Marmaţiei băut la volan şi cu ţigări de contrabandă în autoturism în urma unui control făcut de un echipaj alcătuit din colegi de serviciu de ai săi, au informat reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF). 

Potrivit unui comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei, bărbatul în vârstă de 39 de ani, lucrător în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră din comuna Sarasău, se afla în timpul său liber, iar la controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii au descoperit, în portbagaj şi în locul destinat roţii de rezervă, cinci colete care conţineau ţigări. 

''De asemenea, pe timpul efectuării verificărilor s-a constatat faptul că şoferul emană halenă alcoolică, fapt pentru care la faţa locului a fost solicitat un echipaj din cadrul poliţiei rutiere, care a procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,60 miligrame alcool pur în aerul expirat'', reiese din comunicat. 

Şoferul a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor şi, conform sursei citate, în urma inventarierii coletelor din maşină a rezultat cantitatea de 2.500 de pachete cu ţigări de provenienţă duty-free, în valoare de 22.500 de lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei. 

În aceeaşi zi, poliţistul de frontieră şi-a dat demisia din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, el fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. 

În cauză, cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pe numele bărbatului fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Marţi, el urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES

×