x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aproape 100 de turiști au rămas duminică blocați cu mașinile în Munții Bucegi

Aproape 100 de turiști au rămas duminică blocați cu mașinile în Munții Bucegi

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   20:06
Aproape 100 de turiști au rămas duminică blocați cu mașinile în Munții Bucegi

Jandarmii montani din Dâmbovița au intervenit duminică pentru ajutorarea turiștilor care au rămas blocați cu mașinile în Munții Bucegi. În total, au fost sprijiniți de jandarmi aproximativ 100 de turiști.

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au acționat duminică pentru a ajuta să ajungă la domiciliu mai mulți turiști rămași blocați cu mașinile pe șosea, după ce s-au aventurat în Munții Bucegi.

Intervențiile au avut loc cu preponderență pe tronsonul de drum DJ 713A Dichiu – Orzea și intersecția cu DJ 714 Orzea – Zănoaga, unde partea carosabilă este acoperită cu gheață și zăpadă.

Cei aproximativ 100 de turiști din București, Iași, Constanța, Prahova, Brașov, Dâmbovița și Argeș au fost sprijiniți de jandarmii montani și polițiști pentru a debloca mașinile și pentru a-și continua drumul în siguranță spre casă.

Acțiunea s-a încheiat, fără probleme, după aproximativ 3 ore.

Jandarmii din Dâmbovița le recomandă turiștilor care doresc să se deplaseze să se informeze asupra itinerarului propus, a gradului de dificultate al acestuia și asupra condiţiilor meteorologice locale, să aibă mașinile echipate corespunzător, pentru condiții de iarnă, să folosească doar drumurile deschise circulației și să apeleze cu încredere la jandarmii montani şi salvamontiști, în caz de nevoie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: muntii bucegi peştera zanoaga