x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Medici acuzați de malpraxis, după moartea unui copil de trei ani

Medici acuzați de malpraxis, după moartea unui copil de trei ani

08 Apr 2019   •   15:36
Medici acuzați de malpraxis, după moartea unui copil de trei ani

O familie din municipiul Reghin acuză 15 medici şi asistenţi medicali de malpraxis după ce fiica lor în vârstă de 3 ani a murit de meningită acută TBC, fiind văzută de medici din cinci unităţi sanitare din judeţul Mureş, care nu au reuşit să îi pună un diagnostic la timp. 

Tatăl fetiţei, Pocsantek Harsa Robert, susţine că micuţa a ajuns la spital în urmă cu două luni, acuzând dureri de cap şi febră, iar după după şase săptămâni, timp în care a fost văzută de medici din cinci unităţi sanitare, a intrat în comă şi a murit. 

"De greşit au greşit sistematic mai mulţi medici, inclusiv de la urgenţă. Noi am mers la Pediatrie fără un diagnostic şi tratament, era carantină de gripă, nu s-a făcut test, dar ne-au trimis 'suspect de gripă'. La Pediatrie sunt de vină, de ce nu s-a făcut trei zile nimic, până duminică seara, când fetiţa a făcut convulsie, de ce nu s-a făcut ceva? Fetiţa a mers pe picioarele ei la Pediatrie. (...) De ce nu s-a făcut din primele momente un RMN, o puncţie să se vadă dacă are vreun virus?", a arătat tatăl copilului. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, a precizat presei, luni, că fetiţa suferea de meningită acută TBC, dar nu a răspuns la tratament. 

"A fost internată în cadrul secţiei ATI copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş în data de 16 februarie 2019, prin transfer de la Secţia Clinică Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, cu diagnosticul meningoencefalită acută. În data de 16 februarie s-a efectuat Computer Tomograf cranian. Starea generală a pacientei s-a agravat progresiv. În data de 18 februarie s-a efectuat examenul RMN, care a pus în evidenţă o suferinţă severă cerebrală şi de trunchi cerebral. În urma consultului neurochirurgical, s-a recomandat efectuarea unei puncţii lombare, care s-a efectuat. În data de 20 februarie, laboratorul Clinicii de Pneumoftiziologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş ne-a anunţat că rezultatul examenului lichidului cefalorahidian este pozitiv, stabilindu-se astfel diagnosticul de meningită acută TBC. În ciuda tratamentului instituit, evoluţia pacientei a fost nefavorabilă, starea acesteia agravându-se, iar în data de 20 martie s-a declarat moartea cerebrală", a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş. 

Mariana Negoiţă a precizat că, în data de 30 martie pacienta a intrat în stop cardio-respirator, fiind neresponsivă la manevrele de resuscitare, iar seara, la ora 22,30, a fost declarat decesul. 

Familia a anunţat că a angajat un avocat pentru a-i chema în judecată pe medicii prin mâna cărora a trecut fetiţa lor. Antena 3

×
Subiecte în articol: medici malpraxis copil mureş